Снимка: iStock

Когато става дума за начина, по който общуваме и как взаимодействаме с технологиите, може да помислите за сезона на Меркурий, в който се намираме в момента. Това е така, защото планетата на комуникацията, транспорта и технологиите оцветява начина, по който приемаме и споделяме информация, нашите мисловни процеси и дори нашата гледна точка за света. В неделя, 13 октомври, Меркурий влезе в Скорпион – неподвижният воден знак. Меркурий под влиянието на Скорпион означава, че нашият стил на общуване и гледна точка потенциално ще станат по-разследващи, потайни и търсещи интимност.

Какво означава Меркурий в Скорпион?

Меркурий влияе върху това как се свързваме с другите, изразяваме себе си и мислим. Така че, за да добиете представа как всички ние можем да сме по-склонни да общуваме и да се ангажираме в други области на живота, управлявани от Меркурий (като пътуване и технологии), ще искате да идентифицирате зодиакалния знак, през който планетата преминава в момента.

Всяка година, обикновено през октомври и/или ноември, Меркурий прекарва време в Скорпион, осмият знак от зодиака. Фиксираният воден знак се управлява съвместно от Марс, планетата на действието, енергията и секса, и Плутон, планетата на трансформацията, силата и контрола. Като се има предвид, че тези две планети оформят енергията на Скорпиона, лесно е да се разбере защо хората, родени под влиянието на Скорпион – особено тези, чийто натален Меркурий е в знака – са магнетични, интуитивни, интензивни и направо безстрашни. Те също са умели в разкриването на скрити истини и хвърлянето на светлина върху теми табу, от които повечето хора биха се отклонили.

По същия начин, когато Меркурий се движи през Скорпион, ние сме склонни да бъдем по-емоционални, страстни и фокусирани върху изграждането на интимност. И тъй като Скорпионът е един от фиксираните знаци, може да ви е по-трудно да се ангажирате с гъвкаво мислене.

А ето и как Меркурий в Скорпион за 2024 ще ви повлияе въз основа на вашия знак:

Овен
Сега Меркурий се движи през вашата зона на интимност и споделени ресурси, засилвайки желанието ви да събирате информация и да обсъждате финансови цели, които споделяте със значим човек или роднина. Помислете за проучване на нови начини да инвестирате, спестявате или печелите заедно, което само ще ви сближи. Това също е секторът, който контролира секса, така че помислете дали да носите сърцето си в ръкава си, когато става въпрос за вашите физически и емоционални нужди. На 31 октомври, когато пратеникът Меркурий се синхронизира с мечтателния Нептун във вашата зона на духовност, докосването до вашата интуиция и мечти може да постави основата за прелитане на наистина вълнуващи искри.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase